Leggyakrabban felmerülő kérdések

Skin Laser GYIK

Hogy működik a lézeres szőrtelenítő technológia?

A DPC (Dynamic Pulse Control) a legmodernebb szőrtelenítési módszer. A korábbi lézeres szőrtelenítési eljárásokhoz hasonlóan egy fényalapú technológia, ami szelektív fotothermolízissel működik. A lézersugarat a sötétebb pigmentek vonzzák, így képesek megkülönböztetni a szőrszálakat a bőrtől.

Mi az az IPL-DPC technológia?

Az IPL-DPC technológia a korábban ismert IPL technológia modernebb, hatékonyabb és biztonságosabb változata. Elődjéhez hasonlóan a DPC is a fény energiát alakítja hő energiává, ami a szőrtüszőbe jutva állítja meg a szőrnövekedést.

Mennyire biztonságos a lézeres szőrtelenítés?

A hosszú évek során már bebizonyosodott, hogy a lézeres szőrtelenítés rendkívül alacsony kockázattal jár és csak extrém érzékeny bőrtípusok és bőrfelületek esetében nem ajánlott. A kezelések előtt a kezelendő bőrfelület gyors vizsgálatával győződünk meg róla, hogy kezelés ajánlott-e, vagy sem.

Mennyire fájdalmas az eljárás?

A DPC (Dynamic Pulse Control) lézeres szőrtelenítés teljes mértékben fájdalommentes. Ez első sorban az egyedülálló TEC (Thermo Elelctric Contact Cooling) rendszernek köszönhető, amely nem csak fájdalommentes felhasználást, de maximális biztonságot is kínál. Ennek köszönhetően a külön érzéstelenítés sem szükséges.

Hány kezelésre van szükség?

A kezelések mennyisége a kezelendő terület méretétől függ. A szőrszálak növekedésének sebességes testrészenként eltér, ezért a kezelések számát ez is nagymértékben befolyásolja. Általánosan minimum 10 kezelésre lehet számítani, amelyekre 4-6 hetente kerül sor, ez alól kivételt képez a nyári, naposabb időszak.

Milyen gyakran szükséges a kezelések megismétlése?

A kezelések ismétlésszámát a szőr színe és erőssége határozza meg. A konzultáció alkalmával, a személyes állapotfelmérésen erre a kérdésre kollégánk pontos választ tud adni.

Mennyi ideig tart egy kezelés?

A kezelések hossza szintén a kezelendő terület méretétől függ. Egy kisebb terület, mint például a szemöldökök közötti rész szőrtelenítése csak néhány percig tart, de egy akkora felület, mint a hát ennél jelentősen több időt vesz igénybe.

Milyen hosszú a kezelést követő gyógyulási idő?

A modern technológiának köszohetően, valójában nincs gyógyulási idő, így akár azonnal visszatérhet a munkába, vagy sportolhat is. A hatékonyság érdekében azonban a napozás és a szolárium használata kerülendő a kezelések között.

Szükséges speciális ápolószer használata a kezelést követően?

A DPC (Dynamic Pulse Control) technológia előnyei közé tartozik többek között az is, hogy semmilyen speciális ápolószer használata nem szükséges.

További kérdései vannak?