Milyen a jó kozmetikus?

Rengeteg szépségszalont találunk már az interneten, számtalan ajánlattal, és mind persze azt hirdeti, hogy ők a legjobbak. De Te mint laikus vendég mi alapján válaszd ki, hogy kinek a kezei közé adod a bőrödet?

Nagyon egyszerű, íme pár praktikus gondolat:

Menj el a kiválasztott helyre, akár egy konzultációs beszélgetésre. Már ekkor láthatod a kozmetikát, a kezelő kozmetikust, a hely tisztaságát, az ott használt termékeket, felszerelést.

Mennyire diszkrét a hely, hiszen ott vetkőzni fogsz…

Mennyire készséges, vendég központú, professzionális a szakember?

Megtalálod őt a neten? Ha igen, tudsz már némi információt gyűjteni arról, milyen

kezeléseket végez, esetleg vannak- e speciális kezelések is, amire neked szükséged lenne.

Másik érdekes, sokat mondó jel: milyen a kozmetikus bőre!? Aki a saját bőrére nem igényes, és a saját bőrét nem tudja szépen karban tartani, az hogy kezelje a tiédet?

A kozmetikusi hivatás nagy felkészültséget igényel: ismerni kell a különböző hatóanyagokat,

bőrtípusokat, kezelési eljárásokat, és folyamatosan képeznünk kell magunkat. A kozmetikusi szakma is olyan, hogy folyamatosan ujjabb hatóanyagok és eszközök jelennek meg, ezeket kell tudni/érteni használni. Ha ezek az eszközök termékek a közösség médiában nincsenek megmutatva, ez arról árulkodik, hogy a szakember nem teljesen magabiztos ezek termékek, eszközök használatában.

Azt gondolom, hogy manapság egy igényes szakembernek kell rendelkeznie egy átlátható, könnyen értelmezhető weboldallal, ahol a kezelésekről bővebben tudsz olvasni, találsz előtte utána fotókat.

Én azt mondom, hogy egy jó kozmetikusnak fel kell tudnia állítani a bőrdiagnosztikát, látnia kell, hogy a vendég bőre mit igényel, milyen kezelést, hámlasztást, gépi kezelést kell alkalmaznia. Kezelés közben tapasztalnia kell, hogy a bőr mire hogy reagál.

A kozmetikussal való kapcsolathoz is annyi bizalom kell, mint az orvos-beteg kapcsolathoz.

Meghitt, intim szituáció, a szakembernek a tudásán kívül az empátiára, udvariasságra, kedvességre is szükség van.

Nem utolsó sorban az árakat is vedd figyelembe. A minőségi anyagok, berendezések drágák, akár csak a továbbképzési tanfolyamok…

Olcsó anyagokkal túl nagy csodát nem lehet tenni.

Szóval jusson eszedbe ez a pár gondolat, amikor egy kuponos oldalon elcsábulnál egy egy ajánlatra mert az olcsó…!

Várunk szakértelemmel!

További bejegyzések

Vissza
WhatsApp
Viber
Messenger
Instagram
Telefon
Email