Kinek való a lézeres szőrtelenítés? Mikor érdemes belevágni?

“Most voltam a kozmetikusnál gyantázáson és már nőnek ki a szőrszálak, beleszakadt egy csomó! Elegem van! Feladom!”

“Végre megyünk nyaralni! DE JÓÓÓ! Uh a borotvát el ne felejtsem betenni mert minden nap le kell húznom a lábamat, mert hát hogy néz ez ki a tengerparton ha szőrős?!”

“Na most lett elegem! 2 gyereket nevelek, dolgozom és próbálok nem megbolondulni! És akkor megint kérhetek időpontot gyantára!? ELÉG”

Kinek való a lézeres szőrtelenítés

🙂

Ismerősek a fenti gondolatok? Csak nem veled is megtörtént már?

Ha szeretnél ezektől megszabadulni, akkor érdemes pár dolgot végig gondolnod!

Kontraindikációk/ kizáró okok:

– 18 év alatti életkor (nem feltétlenül kizáró ok, de fejlődésben lévő szervezet, mely hormonális változásokon megy keresztül)

– várandósság/ szoptatás ( nem azért mert káros lenne a babára vagy a mamára, hanem azért mert ilyenkor a hormonrendszer felborúl és kiszámíthatatlanná válik a bőr pl: fényérzékenység) Szoptatás leválasztás után  1 hónappal kezdődhet a kezelés sorozat!

– hormonális változások, illetve azokat előidéző gyógyszerek szedése, PCOS,

pajzsmirigy betegségek (ezek esetében lehet kezelést végezni, azonban a hatékonyságot erősen befolyásolják)

– daganatos megbetegedés, sugárkezelés

– súlyos cukorbetegség – fényérzékenységet okozó gyógyszerek, antibiotikumok szedése

– komolyabb bőrbetegségek

– ősz szőrszálak a kezelni kívánt területen (az ősz szálakra nem hat a kezelés)

– anyajegyeken, tetovált bőrfelületen nem végzünk kezelést

Ha a fentiek közül egyik sem érvényes rád akkor TE egy leendő vendég lehetsz!

Mikor érdemes elkezdeni a lézeres szőrtelenítést?

A lézeres szőrtelenítést az év bármely szakában lehet  kezdeni, az Elysion PRO egy kifejezetten lézeres szőrtelenítésre kifejlesztett berendezés, kezelhető vele az összes fototípus ( bőrszín).

Egy teljes kezelés sorozat 10 kezelésből áll, a kezelésekre 6-7 hetente kell érkezni.

Én mégis azt mondom, hogy a legkényelmesebb az őszi hónapokban kezdeni, hiszen ha végig gondolod következő nyárra már élvezheted a szőrtelenséget! Illetve a téli időszakban kevésbé vagyunk kitéve a nap káros sugarainak! DE a fénynvédelem mindig FONTOS!

Valamint van az úgynevezett 3 napos szabály: kezelés előtt és után 3 nappal nem érheti direkt fény/ szolárium a kezelt területet mert a lepirult bőr nem alkalmas kezelésre.

Másik fontos szabály: a kezelés teljes ideje alatt csak borotválni lehet a kezelendő területet. Nem kell megijedni, a szőrzet nem fog erősödni, hiszen párhuzamosan kapja a kezelést.

Kinek való a lézeres szőrtelenítés

A kezelés utáni 1-2 hétben kezdi elengedni a szövet a sikeresen megégetett szőrszálakat ( ezt akár fehér törölközőn vagy fehérneműn is láthatod). Azért kell várni 6-7 hetet, hogy az újra növekvő szőrszálak újra anagén, azaz növekvő fázisba kerüljenek. a

Összességében látod, azért van pár dolog amit át kell gondolnod, nem mindenki kezelhető, akármennyire az eljárás biztonságos, vannak kizáró tényezők.

De ha bizonytalan vagy továbbra is, jelenkezz be egy ingyenes konzultációra, ahol minden kérdésedet megválaszoljuk, de ha mégis úgy döntesz, hogy még vársz a kezeléssel, legalább ittál nálunk egy finom kávét:)

Várunk szeretettel!:)

További bejegyzések

Milyen a jó kozmetikus?

Rengeteg szépségszalont találunk már az interneten, számtalan ajánlattal, és mind persze azt hirdeti, hogy ők a legjobbak. De Te mint laikus vendég mi alapján válaszd

Tovább olvasom
Vissza
WhatsApp
Viber
Messenger
Instagram
Telefon
Email