Hialuronsavas ráncfeltöltés – kinek jó és megéri a pénzt?

Egyre népszerűbben az ún. Lunch time kozmetikai kezelések, melyek gyors (általában 30 percen belül) elvégezhetőek és erről kaptánk nevüket. Botox, hialuronsavav feltöltés – sokak számára még mindig nagyon idegenül csengenek e kifejezések, pedig nemcsak a “mindenre vevő” fiatalok közt népszerűek ezek az arcfiatalító kezelések. Pár gondolattal szeretném tisztázni a hialuronsavas ránfeltöltést.

A legnépszerűbb orvos-esztétikai kezelések listájának élén jó ideje a botox és a hialuronsavas ráncfeltöltés áll. Rengeteg információt lehet már találni az interneten róluk. De már lehet túl sokat is?

“Boldog boldogtalan töltöget már”! Igen, ez ijesztő! Szeretném, ha tudnád, hogy az érvényes jogszabályok szerint CSAK ORVOS végezhet bármilyen esztétikai invazív ( injekciózott) kezelést. Az önjelölt esztétikai szakemberekből ennek ellenére tele a padlás.

Nem csak az ár számít! Sőt! Az ár mellett a legfontosabb, hogy megbízható klinikán, garanciát vállaló helyen történjen a kezelés, ennek mindenképp érdemes utána olvasni az interneten. A megfelelő szakértelemmel rendelkező klinikán nem a vendég mondja meg, hogy milyen töltőanyagot és kezelés lenne neki a legjobb, hanem a szakorvos dönti el, hisz az ő felelőssége.

Budapesten az árak helyszíntől és töltőanyagtól függően nagyjából 60 ezer és 120 ezer Ft körül mozognak (utóbbi kifejezetten mély ráncok feltöltése esetén). Azt, hogy ez sok vagy kevés, mindenki maga dönti el, az biztos, hogy a feltöltés ugyan instant megoldás, de semmiképpen nem végleges. Viszont könnyen elképzelhető, hogy egy talán hamis ígéretekkel kecsegtető ránctalanító krémre az összeg dupláját költöd el fél év alatt (vagy egy év alatt, ennyi idő alatt szívódik fel a betöltött hialuronsav). A tartósabb és valóban hatásos megoldások viszont lényegesen drágábbak jelenleg.

Pár kérdés – válaszban összefoglalom ezt a sok infot:

AZONNAL LÁTHATÓ EREDMÉNY

Miről szól a hialuronsavas feltöltés röviden?

A ráncfeltöltők pótolják a hiányzó volument, kitöltik a bőrfelszín alatt a ránc által okozott mélyedést, a hatás gyakoralatilag a rövid kezelés után azonnal látható.

A töltőanyagok az elmélyülő orr-ajak barázda feltöltésére, valamint a száj környéki ráncok kezelésében hasznosak. Emellett az arc és az ajkak valamint a kézfej bőrének volumenvesztése, elvékonyodása orvosolható a beinjektálásukkal.

Hogy néz ki egy ilyen beavatkozás a gyakorlatban?

A páciens először is időpontot egyeztet a szépségklinikával, majd az adatok egyeztetése (gyógyszerszedés, gyógyszerérzékenység, korábbi beavatkozások) után kezdetét veszi a néhány tűszúrásnyi beavatkozás. Az egész művelet nagyjából 15 perc, természetesen a kezelt felület nagyságától függően.

A feltöltés helyi érzéstelenítésben történik, lidokainos érzéstelenítővel.

Mire kell figyelni kezelés után?

A kezelést követő bőrpír pár óra alatt, a feszítő érzés, a terület esetleges duzzanata rendszerint pár nap alatt magától elmúlik.

A töltés egyéni érzékenységtől függően kisebb, ám külső szemlélő számára nem feltűnő duzzanatot okozhat. Mivel a kezelések után azonnal visszatérhetünk a munkába, ebédidős kezeléseknek is szokás hívni őket. A bőr irritáció gyorsan elmúlik, max a tűszúrások nyoma látszik pár órán át.

Igaz, hogy a töltés után 12 órán keresztül kerüljük a sminkelést, és két hétig tartózkodjunk a napozástól, szaunától, gőzfürdőtől, valamint nem javasolják a kozmetikai kezeléseket, lézeres beavatkozást, peelinget sem. Ez igaz?

Krémeket, kozmetikumokat lehet használni, de fontos, hogy ne maszírozzuk  vagy nyomkodjuk a kezelt területet, hiszen a beinjektált anyagot elmaszírozhatjuk. A szakorvos kezelés végén megfogja mutatni, hogy milyen mozdulatokkal lehet maszírozni a kezelt területet a csomósodás elkerülése végett.

Mi van pontosan a fecskendőben?

Hialuronsav és lidocain, illetve a lidocain-érzékeny páciensek miatt lidocain-mentes töltőanyag is van.

A hialuronsavas töltőanyagok hatóanyaga a bőrben természetesen is előforduló vízmegkötő anyag. Nem mindegy azonban, hogy mekkora molekulaméretű hialuronsavval dolgozunk: az enyhe ráncok korrigálására kis molekulaméret, a közepes mélységűekre közepes és a mély ráncokra nagy molekulaméretű hialuronsav a legalkalmasabb. Hogy melyik anyagot alkalmazza a szakorvos, azt mindig az orvos dönti el, nem a páciens ( annak ellenére, hogy a ‘barátnőjének mit használtak’)

Nagyon fontos, hogy jó hírnevű szakembert, megbízható, referenciákkal rendelkező orvos-esztétikai vagy bőrgyógyászati klinikát válasszunk, mert így nem kell aggódnunk a beadott anyag minősége miatt, hiszen a magára valamit adó klinika kezeskedik a kezeléseiért, és felelősséget vállal a páciensei bőréért!

Hialuronsavas ráncfeltöltés- kinek jó és megéri a pénzt

HÁNY ÉVES KORTÓL ÉRDEMES MEGFONTOLNI A HIALURONSAVAS FELTÖLTÉST?

Ez nem kor kérdése! Ez bőr állapot, bőr kép kérdése.  Mindenkinél egyénileg változó, hogy mikor alakul ki olyan mimika, amely mély barázdákhoz vezet. Függ a genetikai adottságoktól is.

Sokan fiatalabb korban veszik igénybe ezt a fajta kezelést, akik valamilyen szinten nem elégedettek adottságaikkal: több volument szeretnének orcájukba vagy az ajkakba. Később aztán persze előkerülnek a kor miatt kialakuló ráncok is, és a volumencsökkenések korrekciója. Nagyon fontos, hogy csak egészséges állapotban, egészséges bőr esetén alkalmazhatjuk ezt a kezelést, illetve hogy sok más opció is van egyéni igényektől, és persze pénztárcától függően.

Ugyanakkor vannak páciensek, akik csak a negyvenes éveikben veszik rá magukat a tűs kezelésekre. Meg kell azonban jegyezni, hogy a ráncokat könnyebb megelőzni, mint a már meglévőket eltüntetni, ezért nem érdemes túl sokáig várni.

Később, ha elmúlik a hatás (6-12 hónap), nem lesz mélyebb a ránc?

Nem, semmiképpen nem lesz mélyebb, sőt, a többségnek az eredetinél jobb állapot állandosul. Persze van, akinek a szervezete nagyon gyorsan és könnyen lebontja a beadott hialuronsavas készítmenyt, de rosszabb semmiképpen nem lesz a bőr állapota (legalábbis nem a hialuronsavas kezelés miatt).

A szépséget komplexen kezeljük! Az arc harmonizációban hiszünk, nem a túlzásokban!

Az, hogy a bőrünk milyen állapotban van és hogy fogadja majd a töltéseket, nagyban függ a töltés előtti kezelésektől és az otthoni bőrápolási rutintól ( már ha van ugye?!) Nem győzzük hangsúlyozni az állandó fényvédelmet.

Minden páciensnél egyénre szabottan állítjuk fel a kezelési tervet, ezért is fontos a kezelést megelőző konzultáció!

Nem harap a Doktor Nő, gyere el  és beszélgess vele🙂

 

További bejegyzések

Milyen a jó kozmetikus?

Rengeteg szépségszalont találunk már az interneten, számtalan ajánlattal, és mind persze azt hirdeti, hogy ők a legjobbak. De Te mint laikus vendég mi alapján válaszd

Tovább olvasom
Vissza
WhatsApp
Viber
Messenger
Instagram
Telefon
Email